söndag 19 januari 2014

Constables & Toops kistor och kransar av Gareth P. Jones

Visste du att det finns en värld för de döda parallell med vår värld? En värld där de döda på vägen till andra sidan får göra kortare eller längre uppehåll och lever under särskilda lagar och regler. Där finns myndigheter som styr och bevakar varje steg de tar.

Visste du också att det finns människor som kan se och tala med spöken och vålnader? En av dem är tonåringen Sam Toop som jobbar och bor på en begravningsbyrå i slutet på 1800-talet i London. Han får ofta hjälpa döda med olika saker som de inte har hunnit med i livet eller som de har ångrat.. 

Vid den här tidpunkten drabbas London av svartrötan, en fruktansvärd demonisk kraft som tar över hus och dödar husspöken. Sam dras ofrivilligt in i jakten på mysteriets lösning och har svårt att bestämma sig för om han ska hjälpa till eller inte. Men kommer spökena Lapsewood och Halvskillingen att klara det på egen hand? Och vad händer egentligen med Lill-Mags, spökhunden?

Boken är ganska omfattande med många personligheter att hålla reda på, men den är spännande och lämnar läsaren med en kuslig känsla. Tycker du om berättelser om spökvärldar så är det här boken för dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar